Belépés    

Iratmegsemmisítés

 Megbízható iratmegsemmisítő cégre van szüksége?

A megsemmisítést DIN 32757  szabvány szerint, darálással végezzük. Azon ügyfelek részére, akik igénylik, szállítást is biztosítunk.

Az iratok szállítást követően, mérlegelés után a megsemmisítő csarnokba kerülnek. Itt kollégáink megtisztítják az iratokat a műanyag és fém szennyező anyagoktól, valamit minőségi szelektálást is végeznek, hogy az anyag minél nagyobb százalékban hasznosítható legyen.

Normál megsemmisítés esetén az anyagokat minőségi osztályonként daráljuk. A ledarált anyagokból újra papír készül.

Azonnali megsemmisítés esetén a megrendelő jelen van a darálásnál. Ilyenkor a beérkezett anyagot tisztítás után, minőségi válogatás nélkül, azonnal daráljuk. A folyamat követhetősége érdekében csarnokunkban 24 órás képrögzítő rendszer működik.

 Shredder_800x600

Ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk arra,
hogy a teljes folyamatot személyesen nyomon kövessék.

 

 
Kérjen árajánlatot!

 

Az iratmegsemmisítés menete

Az iratmegsemmisítés praktikusan úgy néz ki, hogy -amennyiben a szállítással is minket bíznak meg- a megrendeléstől számítva legkésőbb 7-10 napon belül, egyeztetett időpontban kimegyünk az iratanyagért, berakodjuk a teherautónkba és a telephelyünkre szállítjuk Szigetszentmiklósra.

Az átvételről hagyunk Önöknél egy elismervényt. Az iratanyagot természetesen Önök is elhozhatják a telephelyünkre. Ha nem tudják, vagy nem szeretnék szállításra előkészíteni az iratanyagot (mappák polcokról való leszedegetése, dobozolása/zsákolása), mi megoldjuk ezt Önök helyett.

Zárt csarnokban megtisztítjuk az anyagot a genothermektől, indigóktól, fém kapcsoktól, post it-ektől, jelölőktől és mappáktól; ezután –a megrendelő óhaja szerint- vagy csak mállasztásra vagy darálásra és mállasztásra kerül.

A mállasztást papírgyár végzi, mi leszedjük az iratanyagról a már említett fém és műanyag részeket, papírminőségek szerint szétválogatjuk az iratokat és konténerekben továbbítjuk az anyagot újrahasznosításra – új papír készül belőle.

Ha szeretnék a darálást is, akkor az iratanyag a tisztítás után a telephelyünkön előbb darálásra kerül, azután jön csak a papírgyárba szállítás, ahol ugyanúgy mállasztják és újra papírt készítenek belőle, mint az előző esetben.

Amennyiben a darálást választják, lehetőség van arra, hogy kísérjék az autót és megnézzék a darálást, vagy arra is, hogy Önök hozzák el a telephelyünkre a megsemmisítésre váró iratokat és úgy nézzék meg a darálást. Ilyenkor előzetes időpont egyeztetés szükséges, hogy ne legyen más partnerrel átfedés.

A munka végeztével kiállítunk egy utalásos számlát és egy megsemmisítési tanúsítványt. Ezeket az OTP Bank eBiz rendszerén keresztül készítjük és juttatjuk el Önökhöz.

A tanúsítvány tartalmazza, hogy a megsemmisített iratanyag helyreállításra nem alkalmas és teljes mértékben papíripari újrahasznosításra kerül.

Az általunk bedarált iratanyagról leltárt nem készítünk, a tartalmát nem nézzük át, nem olvasunk bele; ezért szükség esetén a megsemmisítendő anyagról jegyzőkönyvet / leltárt az ügyfél készít. Természetesen az átvételét pecséttel, aláírással igazoljuk.

Megsemmisítési tanúsítványt minden esetben csatolunk a számlához!

Van mód az Önök telephelyén történő darálásra is. A helyszíni megsemmisítés technikai feltételei: 3 x 400 volt 16 amperes áramellátás. A mobil darálónk kapacitása ~ 90 kg / óra.

 Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolunk.

Remélem, számíthatunk megrendelésére és hamarosan elégedett partnereink között tudhatjuk.

Kérjen árajánlatot!